Gefrituurde courgettebloemen met ricotta, munt en citroen

voor 8 stuks:
8 courgettebloemen
zest van ½ citroen
15 blaadjes munt, ragfijn gesneden
3 eidooiers + 1 eiwit
2 el geraspte Parmezaanse kaas
200 g ricotta
olie om in te frituren
125 g bloem
75 ml witte wijn
125 ml koolzuurhoudend water

Vouw de kelk van de courgettebloemen open en haal de meeldraden eruit. Meng de citroenzest, de munt en 1 eidooier door de ricotta en maak op smaak met zout en peper uit de molen. Vul de bloemkelken met dit mengsel en draai ze aan de puntjes dicht. Verhit een laag olie in een (frituur-)pan tot 175 graden. Doe de witte wijn en 125 ml koolzuurhoudend water + een paar ijsblokjes in een kom. Voeg de resterende 2 eidooiers, de bloem plus een snufje zout toe en klop met een vork tot beslag. Klop het eiwit stijf in een schone kom en spatel dit er luchtig doorheen. Haal de courgettebloemen door het beslag. Laat ze, met een paar tegelijk, in de hete olie glijden en frituur ze in een paar minuten goudkleurig. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.