Lunch bij The Raffles

Vanmiddag geluncht bij The Raffles, een restaurant dat je gerust een The Hague Institution zou mogen noemen. Heerlijk gegeten en veel geleerd van eigenaar Frank Deuning, die ongelofelijk veel weet van de Indonesische keuken en vol zit met grappige anekdotes. Meest speciale gerechten waren de salade ikan teri - kleine krokant gebakken spierinkjes met kruiden en chilipeper - en de burung dara petis - roergebakken duivenborst met saus van verse trassi. De wijnen die erbij werden geserveerd waren geniaal gevonden. Bij de duif dronken we een Oloroso, Royal Corregidor, van Sandeman. Je zou hem er zelf nooit bij hebben bedacht, maar zodra je het proeft weet je dat er geen enkele andere wijn te bedenken is die zo mooi bij het gerecht past.

Met excuses voor de lousy foto's. Uw fotograaf werd compleet in beslag genomen door het eten, de wijn en de verhalen...

 

Salada ikan teri (pikante salade van kleine visjes met kruiden)

 

Popiah kepiting (papierdunne rijstflensjes gevuld met knapperige groenten, vis en krab)

 

Daging pangan atjeh (gegrilde entrecote op pikante groente)

 

Burung dara petis (roergebakken stukjes duivenborst met petissaus en nasi goreng)

 

Kue dadar (flensje met pandan en kokos, geserveerd met roomijs en vers fruit)