Chana sundal

400 g gare kikkererwten (uit blik of vers gekookt)
2 el ghee of olie
1 teentje knoflook
3 cm gember
½ rode chilipeper
12 (verse of diepgevroren) curryblaadjes
2 el geraspte kokos
limoen- of citroensap

Wanneer je kikkererwten uit blik gebruikt, spoel ze dan grondig af onder koud stromend water. Laat ze daarna goed uitlekken. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder desgewenst de zaadjes uit de chilipeper en snijd fijn. Verwarm de ghee of olie in een pan met zware bodem en fruit hierin de knoflook en het mosterdzaad een minuut of zo. Voeg de gember, chilipeper en curryblaadjes toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de kikkererwten toe en laat, al omschuddend, een paar minuten bakken. Voeg de geraspte kokos toe en bak nog een minuutje mee. Maak het gerecht op smaak met zout en limoen- of citroensap.