Asperges gegaard in kippenbouillon en dragonboter

In plaats van ingekookte kippenbouillon kun je voor dit gerecht ook een restjes kippenbraadjus gebruiken. In dat geval hoef je de vloeistof niet eerst in te koken.

Voor 4 personen:
400 ml (licht- of niet gezouten, liefst zelfgetrokken) kippenbouillon
1,5 – 2 kilo witte asperges, geschild
2 el fijngehakte verse dragon
100 g zachte roomboter

Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kippenbouillon in een pannetje inkoken tot iets minder dan de helft. Verdeel de asperges over de bodem van een grote, lage ovenschaal. Prak de dragon, samen met wat zout (tenzij de bouillon al erg zout is) en versgemalen zwarte peper door de boter. Schenk de ingekookte bouillon over de asperges en verdeel de dragonboter erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif in de oven. Verwijder na een kwartier het folie en laat de asperges in nog eens (ongeveer) een half uur garen en lichtjes kleuren. Serveer bij voorkeur als aparte gang, met knapperig stokbrood om door de botersaus te sleuren.