De kerstomaatjespasta van The River Café

Simpel maar voortreffelijk, deze pasta met kerstomaatjes, nootmuskaat en pecorino van The River Cafe.

Voor 4 personen:
1 kilo kerstomaatjes, gehalveerd
½ nootmuskaat, versgeraspt
100 g boter
4 tenen knoflook, in flinterdunne plakjes
2 el basilicumblaadjes350 g penne100 g pecorino, versgeraspt

Smelt de helft van de boter in een zware pan en fruit de knoflook tot hij zacht en licht gekleurd is. Voeg de tomaten en 1 theelepel zout toe en laat 15 minuten pruttelen, terwijl je de tomaatjes kneust met een houten lepel. Voeg zodra de nootmuskaat toe en laat nog 3 – 4 minuten pruttelen. Maak op smaak met zout en versgemalen peper en voeg de basilicum toe. Kook intussen de penne al dente. Giet af en voeg de pasta, samen met de pecorino en de rest van de boter toe aan de tomatensaus. Meng en serveer met extra pecorino.