Best spareribs in town

Disclaimer, deze blog bevat reclame voor iets wat ik gratis heb gekregen (dat kun je er sinds Martinbrilgate beter bij vertellen): de spareribs van 'mijn' slager PJ van den Broek. Vanochtend gaf hij me een rack mee omdat hij benieuwd was wat ik ervan vond. PJ's ribbetjes zitten in de finale van de Spareribs Trophy 2014, een  jaarlijkse verkiezing georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. Juryvoorzitter is Julius Jaspers, eigenaar van Julius Bar&Grill in Amsterdam. 

 

Zojuist vraten (sorry, een ander woord is er niet) mijn jongste zoon en ik deze ribbetjes op bij wijze van lunch. En van ons mogen ze winnen hoor! Ik heb de concurrentie niet geproefd, maar die van PJ zijn werkelijk perfect gegaard en heerlijk gekruid. Het vlees glijdt het van het bot zodra je je tanden erin zet, maar vervolgens heb je beslist nog iets om op te kauwen. Ze zijn niet te zout, niet te zoet, niet te kleverig, maar precies zout, zoet en kleverig genoeg. Kortom, winning material als je het mij vraagt. Ja, ik denk dat zelfs Frank Underwood PJ's ribben prima zou diggen.