Chocoladetruffels met grappa en espresso

Bekijk video

Chocoladetruffels met grappa en espresso

Voor ongeveer 25 truffels:
200 g pure chocolade (met minimaal 70 % cacao)
een kopje hete espresso
2 eetlepels grappa
125 g mascarpone cacaopoeder
een mooi doosje, zijdevloeipapier

Hak de chocolade met een scherp mes in schilfers en doe deze in een pannetje. Zet op zo laag mogelijk vuur en laat de chocolade voor driekwart smelten. Roer niet tussendoor. Zet het vuur uit en roer de espresso door de chocolade, die nu vanzelf verder zal smelten. Voeg ook de grappa toe en blijf roeren tot de chocolade mooi glad en glimmend is. Bekleed een laag schaaltje met vershoudfolie en laat twee flappen overhangen. Roer tot slot de mascarpone door de chocolade en schenk het mengsel in het schaaltje. Vouw het folie dicht en laat de chocoladeganache enkele uren opstijven in de koelkast. Stort de chocoladeplak op een snijplank en snijd er met een scherp mes vierkante blokjes van. Strooi cacaopoeder op een bord en haal er een voor een de truffels door. Bekleed de binnenkant van het doosje met vloeipapier en leg er de truffels in. In de koelkast blijven de truffels zeker een week goed. Haal ze er wel een half uurtje voor je ze wilt eten uit.