Gepofte zoete aardappel met feta, chili en koriander

Bekijk video

Gepofte zoete aardappel met feta, chilipeper en koriander

Voor 1 persoon:
2 zoete aardappels
1 rode chilipeper
een handje verse koriander
75 gram zachte feta
extra vergine olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappels schoon en prik ze rondom een paar keer in met een scherp mesje. Verpak ze in aluminiumfolie en pof ze in een uur tot 5 kwartier gaar in de oven. Snijd intussen de chilipeper, met of zonder zaadjes, in ringetjes. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak ze grof. Leg de aardappels op een bord en vouw het folie open. Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Verkruimel de kaas boven de aardappels en bestrooi met peperringetjes en koriander. Besprenkel royaal met olijfolie.