Gluten- en suikervrije kokosrotsjes

Wie geen koemelk verdraagt, kan de boter vervangen door kokosolie en de melk door soja-, rijst-, haver- of amandelmelk. Hoeveel stevia je moet toevoegen ligt aan de soort (poeder of druppels) en het merk. Lees het etiket; je hebt het equivalent van 100 gram suiker nodig. Tagatesse is trouwens ook een aardige suikervervanger. 

150 gram roomboter
150 gram geraspte (gedroogde) kokos
50 gram rijstmeel
stevia naar smaak
1 ei
50 ml melk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de boter (of de kokosolie) rustig smelten in een steelpan. Haal de pan van het vuur. Voeg alle overige ingrediënten toe, plus een snuf zout en roer tot een plakkerig mengsel. Maak met behulp van twee (thee)lepels hoopjes van het kokosbeslag op een bakplaat. Je kunt ze heel klein maken of juist wat groter. Bak de koekjes in 10 (voor hele kleintjes) tot 20 minuten (voor wat grotere) gaar en goudbruin. In een goed afgesloten trommeltje blijven de koekjes zeker een week vers.