Appel-miso-muffins

Bekijk video

Appel-miso-muffins

voor 12 muffins:
200 g witte bloem
2 tl bakpoeder
snufje zout
200 g rietsuiker
200 g roomboter, in stukken
4 eieren
3 afgestreken eetlepels witte rijstmiso
3 eetlepels appelsap
2 grote, frisse appels, in kleine blokjes
extra: keukenmachine, muffinblik + 12 papieren cakevormpjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de papieren cakevormpjes over de holletjes van het muffinblik. Doe alle ingredienten behalve de appels en het appelsap in de kom van de keukenmachine. Sluit de kom en meng tot een dik beslag. Voeg lepel voor lepel het appelsap toe, zoveel als nodig is voor een vloeiend cakebeslag. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Schep de appelstukjes door het beslag. Verdeel het beslag over de cakevormpjes. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.