Doe eens iets anders met aardbeien

Bekijk video

Balsamico-aardbeien met roze peper, rauwe ham en buffelmozzarella

Lunch voor 2 personen:
250 g aardbeien
1 eetlepel roze peperbessen
1 – 1½ eetlepel balsamicoazijn
1 – 2 theelepels poedersuiker
125 g prosciutto di San Daniele of Parmaham
1 bolletje buffelmozarella
extra vergine olijfolie

Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Doe de peperbessen in een vijzel en kneus ze, zonder ze echt fijn te wrijven. Je kunt dit ook doen door ze op een snijplank te leggen en te pletten met de bodem van een koekenpan. Doe de aardbeien in een schaal en voeg de peperbessen, balsamicoazijn en poedersuiker toe. Doe dit naar smaak – de ene balsamico is zoeter dan de andere. Laat de aardbeien minimaal een uur, maximal vier uur marineren. Verdeel de ham over een schaal of over twee borden. Pluk de mozzarella uit elkaar en leg de stukken naast de ham. Schep ook de aardbeien ernaast. Druppel een beetje van de marinade en een straaltje olijfolie over het gerecht.