Birchermuesli deluxe

Zelfs in z’n allereenvoudigste versie vormt Birchermuesli al best een smakelijk ontbijt. Maar het kan altijd lekkerder, dus hierbij mijn eigen versie. Birchermuesli deluxe.

Per persoon:
2 eetlepels grove havervlokken (natuurwinkel)
1 appel
1 eetlepel citroensap
150 ml geitenyoghurt
een handje blauwe bessen
1 eetlepel pistachenootjes, geroosterd en grof gehakt
honing naar smaak

Week de havervlokken een nacht in 4 eetlepels water (of appelsap). Rasp de volgende ochtend de ongeschilde appel en meng het citroensap erdoor. Giet eventueel overgebleven weekvocht af en meng de havervlokken met de appel. Schenk 100 ml yoghurt in een hoog glas en verdeel het appel-havermengsel erover. Schenk hierop de rest van de yoghurt. Garneer met de bessen en nootjes en druppel er naar smaak wat honing over.