Guacamole

Bekijk video

Guacamole

1 tomaat
1 rijpe avocado
1 limoen
½ - 1 teentje knoflook
2 – 3 stukjes jalopeño-peper (uit een potje)
een snuf komijnpoeder
1 eetlepel olijfolie

Breng een pannetje met water aan de kook. Kerf de tomaat kruislings in met een scherp mesje en dompel hem een halve minuut in het kokende water. Laat afkoelen. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Knijp er direct de helft van de limoen boven uit. Prak tot een grof mengsel. Trek het velletje van de tomaat en snijd het vruchtvlees klein. Voeg toe aan de avocado. Pel de knoflook en doe hem in een vijzel .Voeg de peper toe en een snuf grof zeezout en wrijf tot een pasta. Voeg toe aan de avocado. Voeg eveneens het komijnpoeder en de olijfolie toe. Meng alles met een vork, en prak de guacamole eventueel nog wat fijner. Proef en maak verder op smaak met limoensap, zout en versgemalen zwarte peper. Serveer de saus het liefst meteen, bijvoorbeeld met tortillachips.