Pad Thai

Bekijk video

Pad thai

Voor 2 personen:
125 g smalle, platte rijstnoedels
2 eetlepels ongezouten pinda’s
2 sjalotjes
3 lenteuitjes
2 eieren
2 eetlepels arachideolie
100 g kleine grijze garnalen
3 limoenen
3 eetlepels kristalsuiker
3 eetlepels vissaus
125  g tauge
gemalen, gedroogde chilipeper

Week of kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken. Zet een wok op hoog vuur en wacht tot hij gaat walmen. Rooster de pinda’s tot ze beginnen te kleuren. Haal ze uit de wok en hak ze fijn. Snipper de sjalotjes. Snijd de lente-ui in ringetjes. Klop de eieren los. Zet ook de tauge en garnaaltjes klaar.
Pers twee limoenen uit boven een pannetje. Voeg de suiker en vissaus toe en verwarm de vloeistof op laag vuur, tot de suiker gesmolten is. 
Verhit de olie in de wok op hoog vuur en fruit hierin de sjalot. Voeg de eieren toe en roer tot ze beginnen te stollen. Voeg garnalen en vervolgens de noedels toe en schep met twee spatels gedurende een minuut om. Schenk het limoenmengsel erbij en blijf een halve minuut omscheppen. Voeg de lenteui en het grootste deel van de tauge toe en roerbak alles nog 30 seconden.
Proef! Het gerecht moet even zuur, zout als zoet smaken. Verdeel de pad Thai over twee borden, maak er bergjes pinda, tauge en gemalen chilipeper naast en leg er nog een half limoentje bij.