Groene curry met garnalen

Voor 4 personen: 
een scheut arachideolie
3 - 4 eetlepels groene currypasta
1 blik kokosmelk
1 stengel sereh, gekneusd
een paar limoenblaadjes (toko)
2 handjes diepvries sojaboontjes (toko) of tuinbonen
2 handjes diepvries doperwten
ongeveer 1 eetlepel suiker
ongeveer 2 eetlepels vissaus
sap van 1 à 2 limoenen
een handje kerstomaatjes
2 handjes wilde spinazie, grof gesneden
een handje basilicumblaadjes

Laat een wok op hoog vuur goed heet worden. Schenk er wat olie in en fruit hierin de currypasta. Schenk er de kokosmelk en een half kopje water bij en breng aan de kook. Voeg de sereh en limoenblaadjes toe en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Voeg de sojaboontjes en doperwten toe en kook een paar minuten mee. Maak de curry op smaak met suiker, vissaus en limoensap. (Proef! Het idee is dat zoet, zout, zuur en pittig mooi met elkaar in balans zijn.) Voeg op het laatst de kerstomaatjes en spinazie toe en warm nog heel even mee. Bestrooi de curry met basilicum.