Een ei pocheren doe je zo

Bekijk video

nodig:
verse eieren
natuur- of wittewijnazijn

Breng in een wijde pan een royale laag water aan de kook, voeg een scheutje azijn toe en draai het vuur laag. Breek een ei op de rand van de pan en laat hem in één beweging in het water glijden. Gebruik twee spatels om het uitwaaierende eiwit in bedwang te houden; probeer  het om de dooier heen te vouwen. Pocheer zo maximaal 3  of 4 eieren tegelijk. (Eventueel kun je het ei ook eerst boven een kopje breken, en vanuit het kopje in het water laten glijden.) Schep de eieren na 3 (lopende dooier) a 31/2 minuut (smeuiige dooier) met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op (een met keukenpapier bekleed) bord. Snijd ze zo nodig een beetje bij. Lekker op geroosterd brood met zoute boter, wilde zalm en tuinkers.