Wintersalade van venkel en sinaasappel

Bekijk video

Wintersalade van venkel en sinaasappels

Voor 2 personen:
1 grote of 2 kleine venkelknollen
2 - 3 handsinaasappels
een mooie kwaliteit olijfolie (bijvoorbeeld nieuwe oogst extra vergine olie)
50 g zwarte (Taggiasche) olijven
80 - 100 g zachte geitenkaas

Snijd de stengels en een schijfje van de onderkant van de venkel. Snijd de groente door de wortelaanzet doormidden, en snijd de helften vervolgens in dunne schijfjes. Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels. Zorg dat er geen witte velletjes achterblijven, want die smaken bitter. Halveer de sinaasappels en snijd de helften in plakjes. Meng de sinaasappel en venkel en maak op royaal op smaak met olijfolie en versgemalen zwarte peper. Verdeel de salade over twee borden. Bestrooi met de olijven en verbrokkel de geitenkaas erover.