Haver-rozijnen-cookies (gluten- en suikervrij)

175 gram boter, in dobbelstenen
75 gram tagatose in poedervorm (ik gebruik deze)
3 eieren
1 theelepel natuurlijk vanille-extract
100 gram glutenvrij havermeel (of volkoren rijstemeel)
75 gram kleefrijstmeel (te koop bij de toko)
1 theelepel guargom
½ theelepel wijnsteenbakpoeder (te koop bij elke natuurvoedingswinkel)
½ theelepel zout
1 theelepel gemalen kaneel
175 gram glutenvrije havervlokken
175 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter, tagatose en het vanille-extract in een mengkom en mix tot de boter zacht is. Voeg 1 voor 1, al mixend, de eieren toe. De boel zal gaan schiften en eruit zien als roerei, maar maak je geen zorgen, zodra je het meel toevoegt komt het goed. Zeef de meelsoorten, guargom, het bakpoeder, zout en de kaneel samen en mix door het boter-ei-mengsel. Voeg de havervlokken en rozijnen toe en schep deze met een spatel door het beslag. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Maak met behulp van 2 eetlepels bergjes van het beslag op de bakplaten. Het beslag is heel stijf en loopt nauwelijks uit, dus de bergjes mogen vrij dicht naast elkaar komen. Bak de koekjes in 15 – 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar in een goed afgesloten trommel.