Pep en Zaïra maken kruidnootjes

Bekijk video

Kruidnootjes

150 gram zelfrijzend bakmeel
75 bruine basterdsuiker
½  eetlepel speculaaskruiden
mespunt zout
60 koelkastkoude roomboter
2 – 3 eetlepels melk
verder nodig: vershoudfolie, bakpapier

Zeef het bakmeel boven een ruime kom. Voeg de  basterdsuiker, speculaaskruiden en zout toe. Snijd de boter boven de kom in vlokjes. Kneed met schone handen tot een samenhangend deeg. Voeg zoveel melk toe als nodig is. Maak een bal van het deeg, rol hem in vershoudfolie en laat minimaal een half uur, maar liefst een etmaal rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak bolletjes van het deeg en verdeel ze over de bakplaat. Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in 15 – 20 minuten gaar.