Antonio Carluccio maakt fegato all' Veneziano

Bekijk video

Fegato all Veneziano
(Kalfslever met uien)

Voor 4 personen:
600 gram kalfslever, schoongemaakt en in dunne plakken
bloem om te bestuiven
8 eetlepels olijfolie
600 gram uien, in ringen
50 gram rozijnen
20 gram suiker
4 eetlepels witte wijnazijn

Bestuif de plakken lever met bloem. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op laag vuur, doe de uien erin en smoor ze in 10 – 15 minuten glazig. Voeg na 5 minuten de rozijnen toe. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de lever aan beide kanten bruin en van binnen nog een beetje roze. Dat duurt afhankelijk van de dikte van de lever 4 – 7 minuten. Strooi de suiker over de uien en schenk er de azijn bij. Zet het vuur wat hoger, laat de azijn verdampen en voeg een scheutje water toe. Laat zo nodig nog een paar minuten stoven tot de uien goed zacht zijn. Leg de lever tussen de uien in de pan en geef de smaken even de tijd om aan elkaar te wennen. Maak af met zout en versgemalen peper en verdeel de lever en uien over vier borden.