Salade van bloemkool, geroosterde paprika, cornichons en tonijn

Voor 4 personen:

2 rode (punt)paprika’s (of 2 gepelde paprika’s uit pot)
1 middelgrote bloemkool, in roosjes
2 eetlepels rodewijnazijn
5 eetlepels olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
100 gram cornichons (kleine zure augurkjes), kleingesneden
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
een handje peterselie, fijngesneden
1 blik (duurzame) tonijn, uitgelekt
of 4 hardgekookte eieren, grofgehakt

Leg de paprika’s direct op een pandrager boven een vuurtje en draai ze af en toe, net zo lang tot ze rondom zwart zijn. Of laat ze blakeren onder een hete ovengrill. Doe de paprika’s in een kom en dek af met vershoudfolie en laat 10 minuten stomen (zo laat het velletje makkelijker los). Verwijder schil en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Kook of stoom intussen de bloemkoolroosjes beetgaar. Klop een zurige dressing van de azijn, olie, zout en peper. Meng bloemkool, paprika, sjalot, augurk, kappers, peterselie en tonijn of eieren met de dressing en laat de salade voor het serveren minimaal een half uurtje staan.