Janneke bakt brownies

Bekijk video

Mijn walnotenbrownies

Voor ongeveer 25 brownies:
250 gram roomboter, in stukken
250 gram pure chocolade (met minimaal 70% cacao), grof gehakt
100 gram walnoten, grof gehakt
4 eieren + 2 eidooiers
200 gram bruine basterdsuiker
200 gram fijne kristalsuiker
een snuf zout
100 g bloemextra: een rechthoekig bakblik, ingevet met boter en bestoven met bloem

Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng een wijde pan met een laagje water aan de kook. Snijd de boter in grote dobbelstenen. Hak de chocolade grof. Doe de chocolade samen met de boter in een kom en hang deze boven het kokende water (de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat de boter en chocolade samen smelten. Strooi de walnoten uit over een bakplaat en rooster ze 5 – 8 minuten in de oven. Stort op een snijplank en hak ze grof. Doe de hele eieren en eidooiers in een beslagkom. Klop ze met een elektrische mixer ietsje schuimig. Voeg het zout en de suiker toe en blijf kloppen tot een dikke vla. Roer eerst de chocoladeboter en walnoten door de eiervla en spatel er daarna zo luchtig mogelijk de bloem door. Schenk het beslag in het bakblik en bak de brownies in het midden van de oven in 35 – 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen in de vorm en snijd hem in blokken.