Frozen yoghurt

Bekijk video

Frozen yoghurt met amaretti en verse frambozensaus

Voor 8 personen:
150 g amaretti (Italiaanse amandelkoekjes)
250 ml slagroom
ongeveer 100 g poedersuiker
250 ml volle yoghurt
optioneel: 1 eetlepel Marsala
250 g frambozen
verder nodig: 1 cakevorm + vershoudfolie

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Verkruimel de amaretti. Als je geen zin hebt om dit met de hand te doen, kun je de koekjes in een schone theedoek vouwen en erop slaan met een koekenpan of iets dergelijks. Doe de slagroom met 75 gram poedersuiker in een kom en klop hem dik vloeibaar. Spatel er de yoghurt en koekkruimels door, plus eventueel de Marsala. Schep het mengsel in de cakevorm en vouw het vershoudfolie dicht. Zet de ijs minimaal 6 uur in de vriezer om aan te vriezen. Je kunt het ook langer laten staan, maar niet langer dan 24 uur, anders vormen zich teveel ijskristallen en worden het onaangenaam hard. Pureer de frambozen en 50 ml water met een staafmixer. Maak hem op smaak met poedersuiker (hoeveel je nodig hebt ligt aan de zoetheid van de frambozen en je aan eigen smaak). Als je een volledig gladde saus wilt, kun je hem zeven. Haal de frozen yoghurt uit de vriezer. Stort hem op een schaal en verwijder het vershoudfolie. Schep er een beetje van de frambozensaus over en geef de rest apart erbij.