Zeeuwse mosselen

Bekijk video

Zeeuwse mosselen

Voor 2 personen:

2 kilo mosselen
1 ui, in ringen
1 prei, in ringen
1 winterwortel, in plakjes
een handje selderij, grof gesneden
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 laurierblaadje
1 glas droge witte wijn
125 ml crème fraîche

Maak de mosselen schoon, gooi kapotte exemplaren weg. Doe alle ingrediënten, behalve de room, bij elkaar in een grote pan. Leg er een deksel op en breng het geheel aan de kook. Schud de pan tijdens het koken een paar keer goed op en neer – terwijl je het deksel er stevig op drukt  Begin na een minuut of 2 - 3 te controleren of alle mosselen open staan. Langer dan 4 minuten hebben ze niet nodig om gaar te worden. Giet een kopje van het kookvocht door een zeef in een schone pan. Zet de pan met het kookvocht op hoog vuur en laat het inkoken tot er 2 of 3 eetlepels van over zijn. Roer de crème fraîche erdoor. Schenk de saus in een kommetje en serveer hem bij de mosselen.