Janneke maakt een borrelhap met zeekraal en garnaaltjes

Bekijk video

Borrelhap van kroepoek met zeekraal, ei en garnaaltjes

voor 4 - 8 mensen:
2 eieren
125 gram zeekraal
100 gram Hollandse garnaaltjes
sap van 1 limoen
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 theelepel honing
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels verse korianderblaadjes
1 – 2 twee zakken opak pedis (vierkante, pittige kroepoek)

Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze. Snijd in kleine stukjes. Spoel de zeekraal af onder een koude kraan en laat uitlekken. Verwijder zo nodig de vezelige harde steeltjes.Klop een dressing van limoensap, sojasaus, honing, olijf- en sesamolie. Meng zeekraal en tauge, eieren, garnalen, korianderblaadjes en dressing tot een salade. Maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep de zeekraalsalade op de stukjes kroepoek.  Serveer meteen, bij een koud biertje.