Janneke legt een côte de boeuf op de barbecue (en steekt hem bijna in de hens)

Bekijk video

Côte de boeuf van de barbecue

voor 2 personen:
1 gerijpte, flink dooraderde côte de boeuf van minimaal 750 gram, het bot er nog aan
extra vergine olijfolie (de beste die je kunt vinden)
fleur de sel

 Laat het vlees een paar uur vantevoren op kamertemperatuur komen. Dep vacuümgerijpt vlees goed droog. Maak een mooi gloeiend houtskoolvuurtje. Rooster het vlees aan beide kanten tot het tamelijk donker is, en nog sappig rood vanbinnen. Dat zal afhankelijk van de dikte tussen de 10 en 15 minuten kosten. Laat het vlees onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Bestrooi het vlees nu pas met een paar korrels fleur de sel. Snijd het met een vlijmscherp mes in plakken en besprenkel met olijfolie. 

 

PS1: In het filmpje zijn mijn man en ik iets te ongeduldig met het vuur en vliegt het vlees bijna in de fik. Nu kan zo'n mooi groot stuk vlees veel hebben (het mag zelfs behoorlijk donker worden aan de buitenkant) maar ik zou je toch willen adviseren de barbecue ruim op tijd aan te maken. 

PS2: omdat zoveel mensen ernaar vragen: dit is het adres van 'mijn' slager.