Margaritaijs

'Margaritaijs is cool. Niet gewoon cool, maar übercool. Zó cool dat margaritaijs ontzettend hot is. En bovendien ontzettend exclusief.' Ben & Jerry's kunnen er wat van, leuke ijssmaken bedenken en daar vervolgens leuke teksten over verzinnen. Maar Gerrit-Jan Groothedde, alias Eetschrijver, weet ook hoe het moet. Zijn #margaritaijs is het meest besproken ijs in de geschiedenis van de sociale media. 

Nadat ik er al maanden watertandend over gelezen had op Twitter, mocht ik het dan gisteren eindelijk met eigen smaakpapillen proeven. 

 

Gek genoeg was ik in de veronderstelling dat het om sorbetijs zou gaan. Als ik denk aan de beroemde cocktail, denk ik aan limoen, sinaasappel, tequila, frisheid, lichtheid, iets dat tintelt op de tong. Maar Eetschrijvers margaritaijs is gemaakt op basis van room, echte room, en niet zo'n beetje (37%). Toch smaakt het prettig fris naar citrusfruit. Op de ingredientenlijst staat ook zout vermeld en dat zout is een geweldige vonst. Het contrasteert met de suiker en zuren in het ijs en maakt het daarmee gelaagder van smaak. De tequila - goed voor zo'n 3% alcohol in het eindproduct - geeft een fijne, jawel, tintelinde kick aan het einde. 

Bij deze schaar ik mij dus gaarne onder het exclusieve clubje margaritaijsfans. Niet alleen omdat het cool, übercool en hot enzo is, maar ook echt lekker en echt origineel. Die Eetschrijver, die is gewoon Ben Cohen & Jerry Greenfield in z'n eentje. 

Proeven? Je kunt het ijs per postorder bestellen.