De Krat en Het Recept

Met goede producten hoef je maar heel weinig te doen om iets fijns op tafel te zetten, dat werd vandaag eens temeer bewezen door De Krat.  Er zat  vanochtend toen het kistje werd bezorgd zoveel lekkers in dat ik moeite had te kiezen waar ik het eerst mee aan de slag zou gaan. Palmkool (!), witlof, een MRIJ kogelbiefstukje, lekker brood en boerenkaas. Uiteindelijk wees good old ieniemienemutten de koolvis 

van Frank's Smoke House, de gemengde paddestoelen van Portobella en de raapsteeltjes van Klootwijk aan. 

In nog geen 20 minuten hadden we een geweldig bordje eten, al zeg ik het zelf. Zo simpel en zo smakelijk dat ik het recept maar even heb opgeschreven. Gewoon, voor alle Krat-abonnees die dit weekeinde ook koolvis, paddestoelen en raapsteeltjes willen eten. 

Gebakken koolvis met paddestoelen in marsalaboterjus

Voor 2 personen:
150 gram gemengde paddestoelen
350 – 400 gram koolvisfilet
olijfolie
60 - 75 gram roomboter
een flinke scheut droge Marsala
2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Maak de paddestoelen schoon en snijd ze zo nodig iets kleiner. Dep de vis droog met wat keukenpapier en bestrooi om en om met zeezout. Zet 2 koekenpannen op redelijk hoog vuur en verhit in beide een scheutje olie. Leg in de ene pan de vis en doe de paddestoelen in de andere pan. Laat de vis rustig een minuut of 3 bakken. Laat de paddestoelen ronddansen in de pan door eraan te schudden. Geef ze een snuf zout en een paar draaien uit de pepermolen. Draai de vis voorzichtig. Schenk een royale scheut Marsala bij de paddestoelen en laat even bruisen. Voeg dan aan de vispan een klein klontje, en aan de paddestoelenpan een flink klont roomboter toe. Schud even aan beide pannen zodat de boter gelijkmatig smelt. De vis zal na in totaal 4 a 5 minuten gaar zijn. Haal hem uit de pan, snijd in 2 stukken en verdeel over 2 (voorverwarmde) borden. Strooi de bieslook over de paddestoelen, schud nog eenmaal om en verdeel ze, met de jus, over de vis. Serveer meteen, met een salade van rauwe raapsteeltjes (ik maakte een dressing van flink wat grove mosterd, evenveel honing, sherryazijn, hazelnoten- en olijfolie) en dikke sneden (geroosterd) brood om alle restjes Marsalajus mee op te deppen.