The incredible shrinking man

Vandaag bezocht ik de tentoonstelling Food Forward bij Stroom Den Haag. Daar maakte ik kennis met The incredible shrinking man. In dit project onderzoekt kunstenaar Arne Hendriks wat de gevolgen zouden zijn wanneer de mens zou krimpen naar 50 cm. Zou het bijvoorbeeld het einde betekenen van de voedselschaarste op aarde? 

Ik ben dol op dit soort denkoefeningen (dat zoiets speculatieve kunst heet, leerde ik pas vandaag) en hoewel alle 5 projecten van Food Forward de moeite waard zijn, was dit mijn favoriet. Stel je voor dat een kip zo groot zou zijn als een struisvogel? Een graanhalm zo groot als een maiskolf? Een balkon vol kiemplantjes net zo veel mensen kon voeden als een hectare landbouwgrond? Het is een even absurd als spannend idee. 

Food Forward duurt nog tot 1 april, en ik kan iedereen aanbevelen de tentoonstelling te bezoeken. Op 11 maart is er een rondleiding door Willem Velthoven. Alles over The incredible shrinking man lees je hier