Typical Dutch hutspot

Vandaag kookte ik hutspot. En niet zomaar hutspot, maar hutspot voor een foto in New York Times Magazine (zie hier waarom.) Dat maakt nogal een verschil. Want je kunt veel zeggen van hutspot, dat het eerlijke Hollandse kost is en dat het, mits goed bereid, ontzettend lekker en bovendien comfy is, maar niet dat het een erg fotogeniek gerecht is. Een goede hutspot is zo nat dat hij spontaan van de lepel loopt. Iets te nonchalant op een bord gekwakt, onhandig belicht of uit een foute hoek genomen en...  nou ja, vul zelf maar in waar het dan op gaat lijken.

Maar het is gelukt, vinden fotograaf Henk Wildschut en ik in elk geval. t Ziet er echt, serieus appetijtelijk uit. Zou toch leuk zijn als half New York straks aan de typical Dutch hutspot zit. (Voor de goede orde: Henk's foto is 10x mooier dan dit Iphone-kiekje hè.)