Typical Dutch hutspot

Vandaag kookte ik hutspot. En niet zomaar hutspot, maar hutspot voor een foto in New York Times Magazine (zie hier waarom.) Dat maakt nogal een verschil. Want je kunt veel zeggen van hutspot, dat het eerlijke Hollandse kost is en dat het, mits goed bereid, ontzettend lekker en bovendien comfy is, maar niet dat het een erg fotogeniek gerecht is. Een goede hutspot is zo nat dat hij spontaan van de lepel loopt. Iets te nonchalant op een bord gekwakt, onhandig belicht of uit een foute hoek genomen en...  nou ja, vul zelf maar in waar het dan op gaat lijken.

Maar het is gelukt, vinden fotograaf Henk Wildschut en ik in elk geval. t Ziet er echt, serieus appetijtelijk uit. Zou toch leuk zijn als half New York straks aan de typical Dutch hutspot zit. (Voor de goede orde: Henk's foto is 10x mooier dan dit Iphone-kiekje hè.) 

Dacht even terug aan dit

Dacht even terug aan dit onderstaand artikeltje (en reacties) over hoe grappig buitenlanders denken over onze stamppotten in het algemeen:
- http://stuffdutchpeoplelike.com/2012/01/20/stamppot/

Hoi Janneke, kun je je

Hoi Janneke, kun je je brijdage van vandaag ook op je website zetten, a.u.b. Al een paar dagen is de kookcolumn niet verschenen. Groet

Nog even geduld, E-J en

Nog even geduld, E-J en Anonymus, ik wil even wachten met het plaatsen van het recept tot het in NYT Magazine heeft gestaan. Waarschijnlijk ergens eind februari. Daarna plak ik het hier, beloofd.

Recept hutspot Ik ben

Recept hutspot
Ik ben benieuwd naar het recept van de hutspot. Thuis zijn ze er niet zo dol op. Ikzelf heb er goede herinneringen aan. Zou graag gebruik maken van je recept om ze hier op andere gedachten te brengen.
Hester

En wat is het recept voor

En wat is het recept voor deze smakelijke oer-hutspot?