Panir per post

Wat zijn lezers toch lieve mensen. Ze sturen je van alles en nog wat toe, van handgeschreven brieven tot hun zeldzaamste kookboeken tot zelfgefröbelde lekkernijen. Vandaag vond ik zomaar een pakketje home made panir in de brievenbus. Panir is verse Indiase kaas, een product dat ik graag gebruik in curries zoals de PMT (panir tikka masala) uit mijn boek Comfort Food .

Het lijkt een tikje riskant om zo’n vers product per post te versturen, maar de gulle geefster had de kaas keurig verpakt in plastic en papier en hij was nog primadeluxe in orde. Heb hem meteen in brokjes gesneden en aangezet in wat olijfolie. Daarna overgoot ik hem, volgens instructies in de begeleidende brief, met mirin (zoete Japanse wijn) en een drupje sojasaus. Nog even laten bakken tot de kaas gehuld was in een donker, zoutzoetig en superkrokant laagje.

Dat was goed zeg. Geweldige uitvinding, ga ik vaker doen met panir (die je overigens gewoon kant- en klaar kunt kopen bij natuurvoedingswinkels). Op de foto hierboven ook nog een zakje panir met paprika, te gebruiken als broodsmeersel. Het donkeroranje spul is panir gemengd met rode pepers, knoflook en sesamolie. Een duivels lekker dipje mag ik wel zeggen. Dank je wel Liesbeth!