Retro garnalencocktail

 

Garnalencocktail

Voor 8 personen:
1 citroen
1 eidooier
1 theelepel fijne mosterd
150 ml arachideolie
100 ml slagroom
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel droge sherry
cayennepeper
worcestershiresauce
6 mooie boterslabladeren
500 gram Hollandse grijze garnalen
een paar takjes krulpeterselie

Snijd 4 mooie dunne plakjes van de citroen en halveer ze. Pers de rest uit. Doe de eierdooier, een kneepje citroensap, de mosterd en een snuf zout in een kom en roer met een garde tot een glad mengsel. Klop er geleidelijk, eerst druppel voor druppel en daarna in een klein straaltje de olie door, tot een dikke mayonaise ontstaat. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en tomatenketchup door de mayonaise. Roer er de tomatenketchup, de sherry en naar smaak cayenne, worcestershiresauce, zout en citroensap door. (Je houdt waarschijnlijk over van deze saus, maar het is nu eenmaal lastig om een kleinere hoeveelheid te maken.( Leg de slabladeren in 8 cocktailglazen en verdeel de garnalen erover. Lepel er royaal saus over en serveer met een toefje peterselie en met een schijfje citroen aan de rand van het glas.