Iederéén kan koken uit Comfort Food

Kijk, De Hongerige Man bezig in de keuken. Dat zie je niet vaak. Sterker, dit is een unieke foto. Hoe veel hij ook van eten houdt, mijn echtgenoot kookt zelf ongeveer 1 x per jaar, alleen als ik het af laat weten, en dat is uiterst zelden. Maar vanmiddag kreeg ik 2 injecties in mijn schouder, en nu heb ik de komende 24 uur een lam armpje. (Ja, ik kan nog wel typen, met links, met 1 vinger.) En wat is er fijner dan een piepklein beetje zielig op de bank liggen en dan soep geserveerd krijgen door je eigen man? 

(Nou vooruit, een piepklein beetje zielig op de bank liggen en dan soep geserveerd krijgen door je eigen man, gekookt uit je eigen nieuwe boek.) (En oh ja,  een piepklein beetje zielig op de bank liggen en dan soep geserveerd krijgen door je eigen man, gekookt uit je eigen nieuwe boek + een ietsiepietsie stoned worden van de pijnstillers die de orthopeed zo lief voorschreef.)

Afijn, wat ik eigenlijk zeggen wil: Als De Hongerige Man kan koken uit Comfort Food, kan iedereen het. Echt! 

 

Ad hoc noedelsoepje (uit Comfort Food)

 

Voor 1 persoon:

½ kippenbouillonblokje

een paar plakjes gemberwortel

1 stengel bleekselderij, in boogjes

50 gram rijstnoedels of mihoen

1 eetlepel fijngehakte koriander

2 plakjes Parmaham, in reepjes gescheurd

½ eetlepel lichte sojasaus

1 theelepel sesamolie

 

Breng 250 ml water aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de gemberwortel en bleekselderij toe en laat zachtjes 5 minuten koken. Week of kook intussen de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Doe de koriander, ham, sojasaus en sesamolie in een grote kom. Voeg de noedels toe en schenk er de hete soep over. Roer even om (met eetstokjes). Slurpen mag!