april 2014

Pannacotta met rabarber

Bekijk video

De kerstomaatjespasta van The River Café

Simpel maar voortreffelijk, deze pasta met kerstomaatjes, nootmuskaat en pecorino van The River Cafe.

De ninja kerstomaatjestruc

Herinner je je de Youtube-video waarin wordt getoond hoe je een ei kunt scheiden door de dooier op te zuigen met een leeg plastic waterflesje? Dat filmpje was goed voor bijna 18 miljoen views en ontelbare remakes. Nu is er een nieuwe hit op kooktrucjesgebied: ‘How to cut tomatoes like a ninja’. 3,5 miljoen views binnen een week.

Best spareribs in town

Disclaimer, deze blog bevat reclame voor iets wat ik gratis heb gekregen (dat kun je er sinds Martinbrilgate beter bij vertellen): de spareribs van 'mijn' slager PJ van den Broek. Vanochtend gaf hij me een rack mee omdat hij benieuwd was wat ik ervan vond. PJ's ribbetjes zitten in de finale van de Spareribs Trophy 2014, een  jaarlijkse verkiezing georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. Juryvoorzitter is Julius Jaspers, eigenaar van Julius Bar&Grill in Amsterdam. 

Pasta met worst en raapsteeltjes

Drie bossen voor 2,50, de groenteboer gaf zijn raapstelen nog net niet gratis weg. Zoveel fris, fladderig groen voor zo weinig geld kon ik niet laten liggen. Het was sowieso hoog tijd, bedacht ik terwijl ik neuriënd in het warme voorjaarszonnetje naar huis liep, voor mijn traditionele hoera-we-zijn-van-de-winterpenen-verlost-er-zijn-weer-raapsteeltjes-recept in de krant.

In sherry gestoofde kalfswangen met bloemkoolpuree

Wangen zijn werkspieren en dus taai. Maar wanneer je ze heel lang en zachtjes stooft, smelt het bindweefsel en krijg je boterzacht vlees.

In sherry gestoofde kalfswangen met romige bloemkoolpuree

Vraag een slager of chef naar zijn meest geliefde stukje beest en het antwoord zal zelden een biefstuk zijn. Meestal komen ze aan met incourante delen als het bloemstuk, het ezeltje, de jodenhaas en longhaas. Slagers en chefs weten namelijk als geen ander dat het duurste vlees niet per se het lekkerste is.

Meer groente eten doe je zo:

Eet twee ons groente en twee stuks fruit per dag en je zult lang en gezond leven. Maar niet heus. Wetenschappers van University College London kwamen twee weken geleden met het nieuws dat die oude aanbevolen dagelijkse hoeveelheid waarschijnlijk flink omhoog moet.

Lesje food fotografie

  

Je zit in een restaurant, je krijgt een bord eten voor je neus, en in plaats van je mes en vork op te pakken en aan te vallen pak je eerst je telefoon en maakt een kiekje. Gek eigenlijk hè. Maar bijna iedereen doet het tegenwoordig. Ik in elk geval wel.

Tijn en Pep bakken madeleines

Bekijk video