september 2012

Rozemarijn-honing-vijgen

Bekijk video

Tooomatensalatomatensalatomatensala

Kijk eens wat een mooie jongens er in mijn tuin groeien. Eind april als plantje gekocht in de Franse supermarkt en nu eindelijk, eindelijk zijn de eerste rijp. Dat wordt de komende weken flink aan de tomatensala. 

Janneke maakt Haagse pindasaus

Bekijk video

Tosti-ijzer-appelflappen

Het idee om appelflappen te maken in een tostiijzer komt uit het boek Appeltaart!

Een appelproeverij voor Rosj Hasjana

Vandaag is het rosj hasjana, het begin van het Joodse jaar 5773. Om precies te zijn ging het nieuwe jaar zondagavond bij zonsondergang in en zal duren tot vanavond de zon onder gaat. In deze twee etmalen, die ieder jaar op een andere datum van de gregoriaanse kalender vallen, wensen Joodse mensen elkaar sjana tova oemetoeka, een goed en zoet jaar, toe. Ter bekrachtiging van dat zoete eten ze een stukje appel met honing.

Peperonata

Bekijk video

Leon's 'supergezonde' repen (zonder gluten en zonder suiker)

Dit recept komt uit het kookboek Zoete waren & Hartige zaken, van de Britse fastfoodketen

Leon's 'supergezonde' repen

Een McDonalds zoals je die in de hemel zou tegenkomen, dat was wat de oprichters van Londense restaurantketen Leon voor ogen hadden toen ze hun eerste vestiging openden. De rest is geschiedenis. Wie een van de inmiddels 13 vestigingen van Leon binnen loopt kan zich gemakkelijk in fast food heaven wanen.

Betoverend bespikkelde bonen

We gaan vooruit. Groeiden er vorig jaar welgeteld 5 borlottipeulen in mijn achtertuin, dit jaar waren het er 24. Benieuwd naar de oogst van volgend jaar, ik zet in op genoeg bonen om de buren te eten te vragen.

Maar wat te doen met een handjevol van zulke betoverend bespikkelde peulvruchten? Zo weinig mogelijk natuurlijk, net als de Italianen het doen. Koken en opdienen met citroensap, zout, versgemalen peper en de allerlekkerste olijfolie die je in huis hebt. E basta. 

Frozen yoghurt

Bekijk video