augustus 2012

Zeeuwse mosselen

Bekijk video

Saté kambing

Bekijk video

Sate kambing

Es, majn kiend

Ik kreeg laatst toch zo’n ongeneeslijke trek in een Israelische ‘chopped salad’. Het was omdat ik Meir Shalev’s ‘De vier maaltijden’ herlas. In deze roman bereidt Jacob Sjenfeld vier maaltijden voor zijn opgroeiende zoon Zeyde en het staat vol met heerlijke anekdotes en prachtige wijsheden over eten.

Moerbeioogst

Kijk, de oogst van Tijn's moerbeiboom vandaag. Ik maakte er een smoothie van met schapenyoghurt, verse munt en honing. De boom hangt nog flink vol (de vruchtjes rijpen niet allemaal tegelijk), dus ben alvast aan het verzinnen wat ik er nog meer mee ga maken. Clafoutis, jam, granita, sorbet, likeur...

Uit eten in Amsterdam

Je zou kunnen zeggen dat ik deze zomervakantie heb doorgebracht in Amsterdam. Nu had ik helemaal geen vakantie, integendeel, juist een moordende agenda, maar waar ik toch volop van genoten heb is van uit eten gaan in de hoofdstad. Wat een hoop leuke restaurants! Ik heb teveel, op teveel plekken en met teveel mensen gegeten om overal tot in detail verslag van te doen. Maar gelukkig hebben we de foto's nog. Een kleine impressie van de smaak van zomers Amsterdam.

Chopped salad

»

Venkel-Parmezaamcrackertjes

Venkel-Parmezaancrackerjes

Parmezaanse kaas, fijngeraspt
venkelzaad
bakpapier

Frittata alla Parmigiana

Frittata alla Parmigiana

Parmezaanfritters

 

Parmezaanfritters

Za'atarkoekjes

Za'atarkoekjes