december 2011

De oliebollen van ome Leo

De Hollandsche Gebakskraam staat al een maand of drie op het plein. Ik fietste er week in week uit met droge mond langs. Oliebollen eten in september, da’s net zoiets als aardbeien snoepen terwijl je op televisie naar de Elfstedentocht kijkt. Er is een woord voor, maar welk ook alweer. Anachronisme? Afijn, vandaag greep de dikke frituurlucht mij voor het eerst bij de kladden. 

10 x restjesrecycling

Restjes over van het Kerstdiner? Niet weggooien! Hieronder vind je 10 receptideeen om je restjes te recyclen. Van wildkroketjes tot derdekerstdagsoep tot een Vietnamese salade tot risottoballetjes tot boozy bread-and-butterpudding gemaakt van Kerstbrood. 

Een nostalgische Kerst

Kijk eens goed naar deze en onderstaande foto’s. Komen er herinneringen boven aan Kerstmissen van lang geleden, met de hele familie aan tafel in het ouderlijk huis, je moeder in haar feestjurk, je vader die het vlees sneed? Dat kan kloppen, want het is een retro kerstdiner. Dit aten wij in de vorige eeuw.

Pompoen-paddestoelen-pistacheterrine

 

Retro garnalencocktail

Heldere ossenstaartsoep

Varkensrollade met champignonroomsaus

 

Aardappelrozetjes

Stoofpeertjes

Omelet Siberienne