september 2011

Vier seizoenen lekker koken

Hoofdredactie: Anneke Ammerlaan www.annekeammerlaan.nl
Receptuur: Janneke Vreugdenhil en Yolanda van der Jagt www.daatjespassie.nl
Uitgever: Albert Heijn B.V.

Vechten met gerechten tegen hoofdpijn en migraine

Auteurs: Janneke Vreugdenhil en Titi Koolsbergen
Uitgever: Fontaine uitgevers www.fontaineuitgevers.nl
ISBN: 90561341

Onze smaak

Hoofdredactie: Jonah Freud www.kookboekhandel.com

Gegrilde asperges met een zacht eitje en Parmezaan

Deze gegrilde groene asperges met eieren en Parmezaanse kaas zijn zo eenvoudig te  maken dat je het nauwelijks een recept kunt noemen, maar oh, wat is zoiets toch lekker. De eieren kun je pocheren, bakken of koken, naar eigen voorkeur, zolang de dooier maar tamelijk vloeibaar blijft. Het grote genot van dit gerecht zit hem namelijk in de combinatie van zo’n asperge met een saus van stroperig eigeel en een zoutige explosie veroorzaakt door de Parmezaan.

Comfort food

OKTOBER 2011

Vechten met gerechten tegen candida en ME

Auteurs: Janneke Vreugdenhil en Titi Koolsbergen
Uitgever: Fontaine www.fontaineuitgevers.nl
ISBN: 906097612

Rijstnoedels met coquilles en zeekraal

Dit Aziatische getinte gerecht is snel te bereiden, maar vraagt wel enig multitasken: het roerbakken van de noedels en het grillen van de coquilles moet tegelijkertijd gebeuren. Met z’n tweeën de keuken induiken is een oplossing natuurlijk. Of je zet alle ingrediënten klaar, grilt de coquilles eerst – iets korter dan gewoonlijk – en houd ze tijdens het wokken warm in een lauwe oven.

Worteltjestaart

Je kunt dus onderstaand recept jonge bosworteltjes gebruiken, maar ook gewoon winterpeen. De benodigde 250 gram is schoon gewicht, dus na het schrappen gewogen.

Rabarbermuffins met havermout, walnoten en kaneel

Lekker smeuiig, niet te zoet; de perfecte ontbijtmuffin. 

Borrelhap van kroepoek, garnalen en zeekraal

Ideaal spul voor bij een koud biertje, deze bakjes van kroepoek gevuld met een salade van zeekraal, garnaaltjes en een oosterse dressing.